Zahtjeve za regresirano gorivo do sada preuzelo 308 gazdinstava

0

SOKOLAC – Na Sokocu je pravo na regresirano dizel gorivo ostvarilo 350 poljoprivrednika i jedno preduzeće, a zahtjeve je do sada preuzelo 308 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, rekla je Srni samostalni stručni saradnik za poslove u oblasti poljoprivrede u opštini Sokolac Rada Zoranović.

Zoranovićeva je naglasila da je poljoprivrednicima sa područja ove opštine za preuzimanje preostalo još 81.000 litara dizela, od ukupno odobrenih 302.559 litara regresiranog goriva za proljećne i jesenje radove na gazdinstvima.

Ona je navela da su u drugom presjeku zahtjeve za preuzimanje goriva preuzela 84 poljoprivrednika i jedna firma iz oblasti poljoprivrede, a u prvom 266 poljoprivrednika.

Zoranovićeva se nada da će, nakon dva protekla, biti još presjeka za preuzimanje zahtjeva za dizel gorivo.

Prema njenim riječima, poljoprivrednici koji su ispunili uslove, regresirani dizel mogu da preuzimaju od 30. marta na benzinskim pumpama „Nestro-petrol“ i „Nešković-petrol“ na Sokocu.

Ona je navela da iz Odjeljenja za privredu i finansije opštine Sokolac pozivaju poljoprivrednike da do 15. maja podatake o svojim poljoprivrednim gazdinstvima ažuriraju u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge / APIF/, čime će ostvariti pravo na sve vidove podsticaja koje odobrava Ministarsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ove godine, za razliku od prethodne, podsjećaju iz poljoprivredne službe koja djeluje u okviru Odjeljenja za privredu i finansije, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava mogu ostvariti pravo na regresirano gorivo iako nisu uplatili doprinose i naknadu za protivgradnu zaštitu do daljeg.

Na području opštine Sokolac, prema podacima u lokalnoj poljoprivrednoj službi, lani je registrovano ukupno oko 1.040 poljoprivrednih gazdinstava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare