Zahtjev Vladi i Narodnoj skupštini za bolnicu Kasindo

0

Skupština grada Istočno Sarajevo odlučila je danas da ponovo traži od Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske da donesu odluku o gradnji bolnice Kasindo.

Odbornici su tražili i zakazivanje tematske sjednice Skupštine grada o bolnici Kasindo, što je podržao i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović, uz uslov da sjednici prisustvuje i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić.

Radovanović je istakao da će i sa načelnicima opština u sastavu grada održati sastanak na kojem će sagledati mogućnosti u rješavanju ovih problema, kao i mogućnost da bude održana donatorska konferencija.

On je naglasio da dosadašnje aktivnosti nisu urodile plodom, te izrazio sumnju u mogućnost Vlade Grčke da obezbijedi sredstva za rekonstrukciju paviljona „Srbija“.

„Mi ne odustajemo od gradnje bolnice Kasindo“, poručio je Radovanović.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Dejan Šešelj istakao je da je Klub podržao sve zaključke Skupštine grada, ali je naglasio da i grad mora mnogo više pažnje da posveti bolnici Kasindo.

Šešelj je naveo da u budžetu nisu planirana sredstva za bolnicu, iako je SNSD predlagao da grad zajedno sa opštinama pokrene priču o tome i time pruži dodatnu notu da zaista želi da to bude urađeno.

„Ovdje je u toku predizborna kampanja gdje se oštro napada SNSD, dok lokalne vlasti ne rade ništa na izgradnji bolnice“, rekao je Šešelj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare