Zadržati klasični način pisanja pisama

0

ZVORNIK – U Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci Zvornik danas je održana radionica pod nazivom „Drug drugu piše pismo“, povodom 11. maja – Svjetskog dana pisanja pisama.
Radionica je za učenike četvrtog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ organizovana s ciljem da se pokuša zadržati staromodni način pisanja pisama u vremenu kada je zavladalo potpuno digitalizaovano prenošenje pisane riječi i fotografija.

„Ako budemo uspjeli i samo jedan odsto da povratimo klasičan način pisanja pisama bićemo zadovoljni“, rekao je profesor razredne nastave Aleksandar Ivanović, koji je vodio radionicu zajedno sa profesorom razredne nastave Draganom Petrovićem.

Ivanović je naveo da djeci ovog uzrasta treba pokazati osnovna pravila pisanja pisama, odnosno kome se piše, kako se piše pismo, kao i da pismo treba da ima početak, sredinu i kraj.

Ivanović je dodao da će najbolje napisasno pismo drugu ili drugarici biti nagrađeno, dok će dio ostalih pisama biti izložen na panou Osnovne škole „Sveti Sava“.

Ivanović i Petrović, koji su radionicu volontrski odradili, zahvalili su se rukovodstvu i radnicima Nardne bilblioteke i muzejske zbirke koji su izašli u susret, dali punu podršku realizaciji ove radionice i obezbjedili prostor.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare