Zadržan trend visoke rasvijetljenosti krivičnih djela

0
Zadržan trend visoke rasvijetljenosti krivičnih djela

FOČA – Načelnik Policijske uprave Velimir Kostović rekao je da je u januaru ove godine na području koje pokriva ova uprava evidentirano 19 krivičnih djela, tri više u odnosu na januar lani, te da je zadržan uzlazni trend rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu.

„Ukupna rasvijetljenost krivičnih djela je 90 procenata, a po nepoznatom izvršiocu 72 odsto“, rekao je Kostović na konferenciji za novinare.

Od ukupnog broja krivičnih djela 15 je iz oblasti opšteg, a četiri iz oblasti privrednog kriminaliteta.

„U oblasti privrednog kriminaliteta, podnijeli smo četiri izvještaja za četiri krivična djela protiv pet lica, koja su za posljedicu imala protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 48.000 KM, dok je pričinjena materijalna šteta od 525.000 KM“, naveo je Kostović.

On je dodao da je zabilježeno 11 narušavanja javnog reda i mira, dva više u odnosu na januar 2017. godine, a da se na putevima dogodilo osam saobraćajnih nezgoda, devet manje u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

„Jedna nezgoda je sa lakšim tjelesnih povredama, a sedam sa manjom materijalnom štetom“, dodao je Kostović.

On je naveo da je policija obezbjeđivala veliki broj javnih skupova tokom novogodišnjih i božićnih praznika, koji su protekli mirno i dostojanstveno.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović naveo je da je u Foči evidentirano devet krivičnih djela, u Novom Goraždu pet, dva u Višegradu, te u Rudom, Kalinoviku i Čajniču po jedno.

„Sedam krivičnih djela su počinili nepoznati izvršioci, a pet smo uspjeli da rasvijetlimo“, rekao je Tomović.

On je nepomenuo da je u Višegradu u januaru podnesen izvještaj protiv lica čiji su inicijali S.M. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi, čime je opštini Višegrad pričinjena materijalna šteta od pola miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments