Zadovoljavajuće stanje na području opštine

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Novih 20 centimetara snijega na području opštine Istočno Novo Sarajevo otežalo je odvijanje saobraćaja na putevima koji su u padinskim dijelovima osposobljeni uz velike napore, rekao je Srni direktor Komunalnog preduzeća „Rad“ Momir Bjelica.
„Protekle noći palo je 20 centimetara novog snijega, pa ponovo moramo čistiti naselje Petrovići, a treba pročistiti i nekoliko manjih ulica u Tilavi“, kaže Bjelica i ističe da je, uprkos vremenskim neprilikama, stanje ipak zadovoljavajuće.

On je naglasio da adekvatno čišćenje gradskih ulica ometaju parkirani automobili, te da uz pomoć policije nekako uspijevaju da urade dio posla.        

„Niko u ovim uslovima ne može biti potpuno zadovoljan, pa ni mi. Nama najviše nedostaju adekvatna vozila sa lancima jer sa tri vozila, koja trenutno rade na čišćenju velikog snijega, ne možemo postići željene rezultate, posebno u padinskim dijelovima“, navodi Bjelica.

Ovo preduzeće danas je počelo da vrši odvoz smeća, a prioritet imaju glavne gradske ulice od Vraca do Vojkovića, te Bijelog polja do Kasindola, a biće obuhvaćeni i svi moteli, benzinske pumpe, domovi zdravlja i bolnica.

„Na terenu su dva kamiona i pokupiće smeće iz svih dijelova gdje su prohodne komunikacije. Mi inače radimo po 15 časova i radićemo i dalje dok se stanje ne normalizuje“, izjavio je Bjelica.

Prema njegovim riječima, ovo preduzeće radi u veoma teškim uslovima, jer nema zatvoren prostor u kojem bi se mogla popraviti poprilično stara vozila.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments