Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Stanje bezbjednosti na području opštine Istočna Ilidža zadovoljavajuće je, navodi se u izvještaju koji je danas usvojila Skupština opštine.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je Srni da će poboljšanju bezbjednosti znatno doprinijeti nabavka kamera za video-nadzor koje će biti obezbijeđene u saradnji sa gradom Istočno Sarajevo.

„U narednom periodu radićemo i na poboljšanju uslova i obezbjeđenju prostora za Policijsku stanicu Istočna Ilidža“, naveo je on.

Božović je istakao da su odbornici danas usvojili i Plan korišćenja sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, te Plan obezbjeđenja i usmjeravanja sredstava podsticaja za mala i srednja preduzeća.

Prema njegovim riječima, opština Istočna Ilidža je za podsticaj poljoprivrede obezbijedila 60.000 KM, a za privredu 55.00 KM plus sredstva koja će biti deponovana kod banke.

„U toku je izbor banke kod koje ćemo deponovati 50.000 KM i koje ćemo multiplikovati na 500.000 KM i dati kredite preduzećima koji ispune uslove, u iznosu od 5.000 KM do 100.000 KM bez kamata“, precizrao je Božović.

On je podsjetio da je Skupština opštine Istočna Ilidža ranije donijela niz odluka koje su stimulativne za privredne subjekte, a podrazumjevaju da investitori za izgradnju objekata u poslovnoj zoni nazvanoj „Od mosta do mosta“ mogu dobiti povlastice i do 50 odsto niže kada je riječ o izdavanju građevinske dozvole.

Božović ističe da je investitorima poslovnih i individualnih stambeno-poslovnih objekata u kojima se obavlja zanatska proizvodnja i zanatske usluge na području opštine Istočna Ilidža, data mogućnost umanjena plaćanja nadoknade za rentu i uređenje gradskog građevinskog zemljišta za korisnu površinu poslovnog prostora do 200 metara kvadratnih u visini od 90 odsto.

On je dodao da je danas usvojen i Izvještaj o izvršenju budžeta opštine Istočna Ilidža za 2017. godinu, koji je pokazao da je opština pozitivno završila godinu kada je riječ o finansijama.

Božović je naveo da je na današnjoj sjednici Skupštine opštine usvojen i prijedlog o dodjeli priznanja opštine Istočna Ilidža, a povelju opštine dobiće firma „Ilidža putevi“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare