Zadovoljavajuća dosadašnja organizacija grada

0

Dosadašnja organizacija grada Istočno Sarajevo zadovoljava potrebe svih opština u njenom sastavu, odnosno njenih stanovnika, te takva treba i da ostane, zaključeno je juče na sastanku gradonačelnika Istočnog Sarajeva Vinka Radovanovića sa načelnicima šest opština ovog grada.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač smatra da ne bi bilo dobro da opštine nastupaju razjedinjeno, ističući da ukoliko zajednički nastupaju, mogu mnogo lakše da ostvare svoje ciljeve i interese.

Kovač je dodao da će načelnici ovih šest opština u narednom periodu iznijeti prijedloge na koji način da se organizuju određene stvari u gradu kako bi administracija bila još funkcionalnija.

Govoreći o promjeni naziva grada, Kovač je rekao da je na sastanku konstatovano da ogromna većina stanovništva podržava naziv Istočno Sarajevo, da su se o tome izjasnili u anketi 2005. godine, te da bi njegova promjena mnogo koštala stanovnike i privredne subjekte.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Radovanović rekao je da će insistirati da se zaustavi dalja disperzija fakulteta sa područja ovog grada, te da će sagledati mogućnost da se neki fakulteti vrate na ovo područje.

„Uskoro ćemo organizovati zajednički sastanak sa predstavnicima Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu na kojem ćemo pokrenuti određena pitanja, jer smo nezadovoljni odnosom lokalne zajednice i Univerziteta“, istakao je Radovanović i dodao da za to svi snose odgovornost.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i onima koji su prepoznali da je apsurd izmiještanje Prirodno-matematičkog fakulteta i to zaustavili.

„U narednom periodu više ćemo se uključiti da pomognemo razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te da stvorimo druge potencijale koji bi bili od značaja za Univerzitet“, istakao je Savić, napominjući da se gradi zgrada Ekonomskog fakulteta na Palama i da je u planu studentski dom na lokaciji nekadašnjeg hotela „Panorama“.

Na sastanku je odlučeno da se uradi studija opravdanosti za izgradnju gradske deponije na području opštine Pale, a da azil za pse bude otvoren krajem avgusta na području opštine Istočni Stari Grad.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=qVOLocWUUbE&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare