Za život male Helene broj telefona 1416 do kraja novembra

0

FOČA – Pozivom na “M:telov” humanitarni broj 1416, koji je otvoren na inicijativu Crvenog krsta Foča, od danas do kraja novembra u Republici Srpskoj i BiH može se darovati jedna konvertibilna marka za liječenje četvorogodišnje Helene Gavran.

Helena Gavran boluje od tumora na mozgu, a za njeno liječenje u Parizu, koje je počelo 10. oktobra, potrebno je 540.000 evra.

Novac se uplaćuje u ratama, a posljednju je potrebno uplatiti do kraja novembra.

U Srbiji i Republici Srpskoj organizovan je veliki broj humanitarnih akcija kojima se prikuplja novac za liječenje riđokose Beograđanke, čiji je otac iz Foče.

U Srbiji postoji mogućnost slanja SMS poruke na humanitarni broj, a sada će i u Srpskoj i BiH svi koji žele da pomognu to moći da urade na jednostavan način – pozivom na broj 1416.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Foča Snežana Kovač pozvala je sve ljude dobrog srca da se na ovaj način uključe u akciju.

“Postoji dosta ljudi koji bi darovali, a nisu u prilici da odu do banke. Ovako će to moći da urade, a da ne izlaze iz kuće”, rekla je Kovačeva.

Ona je posebno pohvalila fočansku omladinu koja je organizovala veliki broj akcija za Helenu, dodavši da i Crveni krst na ovaj način želi da pomogne.

Porodica Gavran zahvalila je Crvenom krstu u Foči, kao i svim humanim ljudima koji pomažu liječenje teško oboljele djevojčice.

Pomoć za Helenu u Republici Srpskoj i BiH može se uplatiti i na račun Heleninog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci, broj 555-8000016726783.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments