Za vikend obilazak Jezera Zelengore

0

FOČA – Planinari iz Republike Srpske, ali i zemalja okruženja, okupiće se predstojećeg vikenda na Zelengori u tradicionalnoj akciji „Jezera Zelengore“, koja će trajati od 31. jula do 3. avgusta.

Predsjednik Planinarskog društva „Zelengora“ iz Foče, koje je organizator akcije, Momo Mihajlović kaže da će učesnici pohoda za četiri dana prepješačiti oko 30 kilometara da bi obišli jezera i vrhove jedne od najljepših planina u BiH.

U dogovoru sa Turističkom organizacijom opštine Foča, koja organizuje manifestaciju „Dani borovnice“, ranije najavljeni pravac kretanja je promijenjen, pa će pohod, umjesto sa Donjih bara, krenuti sa Pašine poljane.

Mihajlović kaže da je prevoz za sve učesnike obezbijeđen sa trga u Foči do Pašine poljane, gdje je prvo noćenje.

Drugog dana, u petak 1. avgusta, sa Pašine poljane se pješači do Crnog i Bijelog jezera, a zatim preko Kozije strane i Orlovca do Orlovačkog jezera, gdje je bazni kamp.

„U subotu, 2. avgusta, predviđen je obilazak Borilovačkog, Kotlaničkog i Štirinskog jezera, a učesnike po povratku na Orlovačkom jezeru čeka tradicionalni planinarski ručak“, navodi Mihajlović.

Posljednjag dana akcije, u nedjelju 3. avgusta, sa Orlovačkog jezera predviđen je uspon na Bregoč i Uglješin vrh, odakle se planinari spuštaju na Gornje i Donje bare, gdje će se, na zajedničkom ručku, sresti sa učesnicima manifestacije „Dani borovnice“.

Mihajlović je dodao da su obezbijeđeni vodiči, a planinarima savjetuje da ponesu dobru obuću i topliju garderobu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare