Za upis u drugom roku 17 slobodnih mjesta

0

SOKOLAC – U sokolačkom Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ na Sokocu u prvom upisnom roku upisan je 91 učenik, i to 79 u školu na Sokocu i 12 u područno odjeljenje na Han Pijesku, a ostalo je ukupno 17 slobodnih mjesta, rekao je Srni direktor ove škole Dejan Borovčanin.

On je precizirao da je za upis u drugom upisnom roku preostalo 13 slobodnih mjesta u školi na Sokocu i četiri na Han Pijesku.

Borovčanin je naveo da je najveće interesovanje bilo za zanimanje carinski tehničar koje je prvi put uvedeno u ovoj školi, gdje su sva mjesta popunjena i upisana su 24 učenika.

U odjeljenje za zanimanje šumarski tehničar upisana su 23 đaka, što znači da ima jedno slobodno mjesto.

Za Gimnaziju računarsko-informatičkog smjera opredijelio se 21 učenik, od planirana 24, tako da su preostala tri slobodna mjesta.

Borovčanin je rekao da se u Gimnaziju opšteg smjera u prvom upisnom roku upisalo 11 od planiranih 20 učenika, te da je za upis u ovo odjeljenje ostalo devet slobodnih mjesta.

U područnom odjeljenju ovog srednjoškolskog centra na Han Pijesku u Gimnaziju opšteg smjera u prvom upisnom roku upisano je 12 od planiranih 16 učenika, tako da su preostala četiri slobodna mjesta.

Prema planu upisa u školskoj 2023/2024. godini, u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ na Sokocu i područnom odjeljenju na Han Pijesku moglo je da se upiše ukupno 108 učenika.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare