Za učenike sezona grijanja već počela

0
Za učenike sezona grijanja već počela

SOKOLAC/HAN PIJESAK – U osnovnim školama u Sokocu i Han Pijesku grijanje je pušteno polovinom septembra zbog niske temperature vazduha tokom jutra i popodneva, a nadležni vjeruju da će tako biti tokom cijele sezone grijanja.

Direktor Osnovne škole Sokolac Divna Janković rekla je Srni da su u toku pripreme za zamjenu starih kotlova, čime će biti omogućeno još sigurnije grijanje u nastupajućoj sezoni.

„Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odobrilo nam je 24.000 KM za zamjenu kotla i taj posao će biti završen do kraja oktobra“, rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da su u ovoj ustanovi nabavili ugalj za grijanje za najveći dio sezone.

U Osnovnoj školi „Milan Ilić Čiča Šumadijski“ u Han Pijesku, takođe, su počeli da zagrijavaju prostorije prije dvije sedmice, jer su to zahtijevali vremenski uslovi.

OŠ "Milan Ilić - Čiča Šumadijski"

Direktor škole Dragi Narančić uvjeren je da će predstojeća sezona grijanja proći bez problema, kojih je u prethodnim godinama često bilo.

„Početak školske godine dočekali smo sa novim prozorima, olucima i popravljenim potkrovom, za šta je opština Han Pijesak izdvojila 65.450 KM, a za ovu sezonu grijanja školi obezbijedila 100 tona uglja“, rekao je Narančić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare