Za učenike generacije godišnja stipendija

4

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je danas da će lokalna zajednica prvi put ove godine dodijeliti novčani bon u iznosu jednogodišnje stipendije najboljim učenicima i đacima generacije iz sve četiri osnovne škole.

Jugović je danas organizovao prijem za đake generacije i uspješne učenike koji su postigli zapažene rezultate u dosadašnjem osnovnom školovanju sa područja ove lokalne zajednice.

„Djeca sa kojima smo imali priliku da razgovaramo sigurno su ponos svojih roditelja, najbližih, razrednih starješina, ali i lokalne zajednice. Moramo posvetiti pažnju njima, a današnji prijem je isključivo služio u tu svrhu da pokažemo kako poštujemo njihov trud, rad koji ćemo pratiti i ubuduće“, rekao je novinarima Jugović.

On je svim učenicima poželio uspjeh u daljem školovanju, sa željom da upišu ono što vole i gdje će se ostvariti kao ljudi, kao i da budu uzorni građani opštine Pale i Republike Srpske.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ Sanja Marković rekla je da generacija broji 73 maturanta od kojih je šest vukovaca i da su ponosni na uspjehe i znanja učenika, a prijem kod načelnika opštine je dokaz da postoje ustanove koje uvažavaju uspjehe mladih ljudi.

„Mladi su naša budućnost i treba da im u svakom slučaju damo podršku i pomognemo da rašire svoja krila“, ističe Markovićeva.

Nastavnik klavira u Školi za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo, područno odjeljenje Pale, Nikolina Batković se u ime kolektiva ove škole zahvalila načelniku Jugoviću na prijemu i podršci koju je ukazao djevojčicama koje su značajno predstavile opštinu na međunarodnim takmičenjima.

Đak generacije Osnovne škole Pale Helena Bojanić kaže da je velika čast biti najbolji đak ispred svoje generacije.

Ona je zahvalila načelniku Pala na velikoj podršci, svim nastavnicima koji su joj dali veliku podršku kroz ove godine, a njeni najznačajniji rezultati su drugo mjesto na regionalnom takmičenju iz istorije, učešće na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i vjeronauke, gdje je osvojila šesto i deveto mjesto.

Elena Ostojić, đak generacije Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo, kaže da je školu završila na Palama, i zahvalila je načelniku Jugoviću, te nastavnicima koji su bili tu da im prenesu znanje, a trud se na kraju isplatio.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
4 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

„Novčani bon u iznosu jednogodišnje stipendije! “ Šta to znači, koji iznos, na šta se može trošiti… brašno, šećer, ulje, možda voda i komunalno, il sezonska karta za izletište Brus? Opet neke muljaže. I svi se redom načelniku zahvaljuju, ko da je on iz svog džepa dao.

ne znam sto ti pucaju minuse ali evo ni ja ne kontam koliki je iznos godisnje stipendije. nacelnik valjda nije siguran koliko moze da im da dok ne pita priku ili nekog ko odlucuje

Crveni botovi

Novčani bon u iznosu jednogodišnje stipendije“ HAHAHAHAHA. Pa šta je ovo, ljudi moji?!