Za tri mjeseca ostvareno 150.000 noćenja

0

Na Jahorini je u prvom tromjesečju ostvareno oko 150.000 noćenja, a najčešći gosti bili su iz BiH, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra „Jahorina“ Ivana Lizdek.

Ona je navela da je tokom zimske sezone najviše gostiju bilo iz BiH, a zatim iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

„Ako izuzmemo region, onda su najčešći inostrani gosti na Jahorini bili iz Turske, Poljske, Mađarske i Rusije“, kaže Lizdekova.

Podsjećajući da je zimska sezona počela 27. decembra, Lizkova kaže da je do danas bilo više od 100 kvalitetnih skijaških dana.

„Računajući samo skijaše u Olimpijskom centru `Jahorina` evidentirano je 1.205.000 vožnji vertikalnim transportom, dok je prodato 83.000 ski-pasova, od dnevnih do višednevnih“, istakla je Lizdekova.

Govoreći o planovima za naredni period, Lizdekova je navela da je ljeto predviđeno za sportske kampove, radničke igre, seminare, škole u prirodi, pripreme sportista, dok se razvijaju i programi za individualce.

Ona je rekla da su i ovog ljeta predviđene panoramske vožnje žičarom, te da su nabavljeni nosači za bicikle, tako da će svi zaljubljenici ovog sporta moći da uživaju u spuštanju biciklom niz planinske staze.

„Šetnja, vožnja biciklom, ručak u prirodi, sportske aktivnosti, vožnja bagijem, velnes program i niz drugih sadržaja koje nudi Jahorina i hoteli na ovoj planini nikoga neće ostaviti ravnodušnim“, naglasila je Lizdekova.

Ona je dodala da je Jahorina planina za sva godišnja doba, a kada se uzme u obzir blizina mnogobrojnih turističkih centara, onda se nudi i mogućnost organizovanja jednodnevnih izleta do Sarajeva, Mostara i Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare