Za tri mjeseca evidentirano 141 krivično djelo

0

Policijska uprava Istočno Sarajevo je za protekla tri mjeseca evidentirala 141 krivično djelo ili 21 odsto više u odnosu na isti period lani, među kojima je i jedan pokušaj ubistva na području Sokoca koji je rasvijetljen.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je danas na konferenciji za novinare na Palama da koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu iznosi 62 odsto, a ukupne 84 odsto.

„U prva tri mjeseca registrovali smo jedno krivično djelo sa većim stepenom društvene opasnosti – ubistvo u pokušaju, na području opštine Sokolac, a koje je rasvijetljeno i protiv izvršioca je dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevu“, naveo je Šehovac.

On je dodao da su evidentirana dva krivična djela razbojništva po nepoznatom izvršiocu, koja su rasvijetljena.

Šehovac je rekao da je policija otkrila osam krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droge, od kojih se sedam odnosi na neovlaštenu proizvodnju i promet drogom i jedno na omogućavanje uživanja droge.

On je podsjetio da je u februaru realizovana višemjesečna akcija „Met“ u kojoj je uhapšeno osam lica jer su od avgusta prošle godine do februara ove kupovali, držali, pakovali i prodavali spid i marihuanu na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, te dodao da će ovakve akcije biti nastavljene.

Načelnik sektora policije Milan Čvoro rekao je da su za prva tri mjeseca evidentirali 81 narušavanje javnog reda i mira, što je za 3,8 odsto više u odnosu na uporedni period, koji je najčešće narušavan tučom i fizičkim napadom.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, Čvoro je naveo da se u protekla tri mjeseca dogodilo se 156 saobraćajnih nezgoda ili 1,9 odsto manje u odnosu na lani, te da nije bilo smrtno stradalih lica.

Čvoro je dodao da je u saobraćajnim nezgodama povrijeđeno 55 lica, i to sedam teže, a 48 lakše. Registrovano je 6.979 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i sankcionisano 5.720 učesnika.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radomir Cerovina rekao je da je u posmatranom periodu registrovano 141 krivično djelo, a nadležnom tužilaštvu podneseno 126 izvještaja protiv 126 lica, od čega 33 povratnika u vršenju krivičnih djela i četiri maloljetnika.

„Struktiru izvršenih krivičnih djela čini 116 iz oblasti opšteg kriminaliteta, 11 krivičnih djela privrednog kriminaliteta, osam u vezi sa drogom, pet iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i jedno iz Krivičnog zakona BiH“, objasnio je Cerovina i ocijenio da je stanje bezbjednosti na području ove uprave stabilno i zadovoljavajuće.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare