Za tri mjeseca 50 redovnih članova

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje „Perspektiva plus“ iz Istočnog Sarajeva, iako je osnovano prije samo tri mjeseca sa ciljem unapređenja položaja i pomoći ugroženim kategorijama u društvu, već ima 50 redovnih članova, izjavila je Srni predsjednik ove asocijacije Rajka Simanić.

Simanićeva je rekla da je osnivačka skupština održana u junu u Istočnoj Ilidži, te da rad Udruženja nije zasnovan samo na rješavanju problema nezaposlenih žena, napominjući da među članovima ima omladine i muškaraca.

Ona je navela da Udruženje poseban akcenat stavlja na mlade, studente, djecu sa poteškoćama u razvoju, te nezaposlene žene srednje dobi, kao i samohrane roditelje.

„Do sada smo imali predavanje o prijedlogu zakona o zaštiti od nasilja u porodici i drugih važnih pitanja iz tog domena. Ostvarivanju ciljeva ćemo težiti kroz rad na poboljšanju socijalno-ekonomskih uslova života svih kategorija. Zalažemo se za edukaciju i informisanje svih kategorija stanovništva, posebno mladih, nezaposlenih lica sa invaliditetom, te pripadnika manjina“, navela je Simanićeva.

Ona je napomenula da je u toku priprema projekta koji će se odnositi na zdravo starenje, u šta će biti uključene nezaposlene žene srednje dobi.

Simanićeva je dodala da će se raditi i na zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja stanovništva, kao i organizovanju psiho-socijalnog savjetovanja i pružanju podrške svim kategorijama.

Ona je za srijedu, 18. septembar, najavila promociju šetnje za ozdravljenje koja će biti održana 29. septembra u Sarajevu, u organizaciji Udruženja „Tink pink“.

„Pozivamo sugrađane da nam se pridruže na promociji zdravog načina života, podrške i pomoći u osnaživanju žena koje su preživjele rak dojke ili se i dalje bore sa ovom opakom bolešću. Okupljanje učesnika je planirano ispred platoa Tržnog centra `Bingo` u Istočnom Sarajevu sa početkom u 13.00 časova“, istakla je Simanićeva.

Prema njenim riječima, Udruženje „Perspektiva plus“ za sada nema prostorije i na tome će raditi ubuduće, a građani ih mogu kontaktirati pozivanjem broja 065/320-530 ili na „Fejsbuk“ stranici.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare