Za svako rođeno dijete biće isplaćeno 300 KM

0

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica usvojila je danas odluku o stimulisanju nataliteta u ovoj godini, prema kojoj će, između ostalog, za svako rođeno dijete biće uplaćena jednokratna novčana pomoć roditeljima u iznosu od 300 KM.

Za bračne parove koji se se liječe od steriliteta duže od tri godine, uz ljekarsko uvjerenje u ovoj godini biće isplaćena novčana pomoć na ime troškova liječenja u iznosu od 1.000 KM.

Odbornici su usvojili program korištenja sredstava za finansiranje zaštite od požara za ovu godinu, a isplatu sredstava po ovom osnovu vrši resorno ministarstvo na račun Vatrogasnog saveza Republike Srpske 40 odsto i 60 odsto na račun lokalnih zajednica.

Planirana sredstva od 24.000 KM u 2015. godini biće utrošena za sufinansiranje nabavke novog vatrogasnog vozila za rogatičku Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu.

Opštinski parlament prihvatio je informaciju o stanju rješavanja predmeta u opštinskoj upravi za prošlu godinu, prema kojem je u postupku rješavanja 4.626 predmeta, od čega je za 3.398 predmeta postupak pokrenut po službenoj dužnosti, a za 470 po zahtjevu stranke.

Kod 470 predmeta, koji su podneseni po zahtjevu stranke, riješena su 864 predmeta, a od ukupno 3.398 predmeta koji su podneseni po službenoj dužnosti riješena su 3.394 predmeta ili 99,89 odsto.

Na sjednici je usvojena informacija o radu Skupštine opštine za prošlu godinu, kao i odluka o utvrđivanju kriterijuma za izbor i imenovanje direktora i članova upravnih odbora u ustanovama čiji je osnivač opština.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare