Za studente iz Srpske stipendije za Siti koledž

0

BANJALUKA – Šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelena Jovanović i predstavnik Siti koledža Nikos Zahari potpisali su protokol o saradnji kojim se studentima iz Srpske obezbjeđuje 15 stipendija na Univerzitetu Jork end Siti koledž, a koje pokrivaju 50 odsto školarine.

Jovanovićeva je navela da je riječ o po pet stipendija za osnovne studije, master studije i pet MBA /Master of Business administration/ za upise u školsku 2022/2023 godinu.

„Zainteresovani studenti, popunjene aplikacije mogu poslati na mejl adresu Predstavništva /office@srpskaingreece.com/ najkasnije do 17. juna, a Predstavništvo će ih dostaviti Univerzitetu“, rekla je Jovanovićeva.

Ona je napomenula da će konačnu odluku o selekciji studenata donijeti Siti koledž.

Siti koledž osnovan je prije 30 godina, te je postao ustanova visokog kvaliteta i reputacije u cijelom regionu koja okuplja studente iz više od 60 zemalja koji studiraju na glavnom kampusu u Solunu, kao i u još osam okolnih zemalja.

Od 2021. godine Siti koledž prelazi u vlasništvo Univerziteta Jork, koji je jedan od najboljih univerziteta na svijetu i član je prestižne grupe vodećih britanskih univerziteta „Rasel grup“.

Univerzitet se fokusira na akademsku i istraživačku izuzetnost, pa je već godinama u samom vrhu rang-listi u Velikoj Britaniji, Evropi, a samim tim ima i prvoklasnu reputaciju u svijetu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare