Za stipendiranje studenata 160.000 KM

0
Zvornik centar

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik raspisala je konkurs za dodjelu stipendija studentima za školsku 2017/18. godinu za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 160.000 KM.

Pravilnik o stipendiranju studenata iz budžeta grada Zvornika obuhvata studente sa prosjekom ocjena većim od 8,50, studente prve godine koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole, studente slabog materijalnog stanja, studente koji su djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, te studente bez oba roditelja i studente sa posebnim potrebama.

Pravilnikom o stipendiranju obhvaćeni su i studenti master studija sa prosjekom ocjena većim od devet, saopšteno je iz Gradske uprave.

U skladu sa Pravilnikom, studentima sa prosjekom ocjena većim od 8,5, vukovcima, djeci bez oba roditelja, studentima sa posebnim potrebama i studentima master studija sa prosjekom ocjena višim od devet, koji se prijave na konkurs i dostave potrebnu dokumentaciju, biće odobrene stipendije na godišnjem nivou od 1.000 KM, dok će godišnji iznos za ostale kategorije studenata biti utvrđen na osnovu broja prijavljenih studenata.

Konkurs je otvoren do 22. decembra.

U protekloj školskoj godini iz budžeta grada izdvojeno je 151.000 KM za stipendiranje 323 studenta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare