Za socijalno ugrožene i crkvu u Ustikolini prikupljeno 4.000 KM

0

FOČA – Na dobrotvornoj večeri u Foči, koju je organizovala Crkvena opština jabučka, prikupljeno je 4.000 KM za socijalno ugrožene porodice iz Foče i federalne opštine Foča-Ustikolina, kao i za nastavak toplifikacije ustikoljanskog hrama i crkvenog doma.
Akciju su pokrenuli Srbi povratnici u Ustikolinu, okupljeni u Crkveni odbor, a pomoć je namijenjena, kako srpskim, tako i bošnjačkim porodicama koje žive u teškim uslovima.

Paroh ustikoljanski Nikola Kovač nazvao je dobrotvornu večeru večerom ljubavi- agape, kako su se nazivala takva zajedničarenja u doba ranog hrišćanstva, kada se vjernici okupljaju iz ljubavi prema Bogu i bližnjima.

„Crkva je porodica i, shodno tome, tako treba da se vladamo, da pomažemo one koji nisu u mogućnosti da žive životom dostojnim čovjeka. Hristos nam je zapovijedio da budemo milostivi jer ćemo biti pomilovani. Hristos od nas traži da budemo slični Bogu. Ovom akcijom pokušavamo da ispunimo Hristovu zapovijest da budemo dobri, slični Bogu i da na djelu pokažemo svoju ljubav“, poručio je Kovač.

Predsjednik Crkvenog odbora iz Ustikoline Milan Gagović naglasio je da je izrađena lista prioriteta, prema kojoj je podjela pomoći već počela.

Gagović kaže da je prikupljanje sredstava za ugradnju grijanja u Crkvu Svete Trojice i crkveni dom počelo prošle godine i da su radovi u toku.

On je naveo da je želja Crkvenog odbora da crkveni dom u Ustikolini, osim za vjerske obrede, služi i za duhovna predavanja, ali i za prihvat nevoljnika.

„Crkvene prostorije koristiće se i da prenoći beskućnik ili putnik namjernik, za prostoriju gdje će moći ručati oni kojima je ručak potreban i gdje ćemo moći sakupljati garderobu i druge potrepštine za one kojima je to potrebno“, rekao je Gagović.

Humanitarna sredstva mogu se uplatiti na žiro račun kod Adiko banke na broj 552 024 000 188 7283 sa naznakom „Prilog za crkvu u Ustikolini“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare