Za smještaj za izbjeglice 325.000 KM

0

VLASENICA – U Vlasenici je izgrađen objekat sa 13 stambenih jedinica za porodice iz kolektivnog centra, za koji su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i opština obezbijedili 325.000 KM. Rukovodioci odsjeka Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske u opštinama u kojima postoje kolektivna mjesta stanovanja posjetili su korisnike i utvrdili da nema većih komplikacija uzrokovanih vremenskim neprilikama, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na području Odsjeka Zvornik postoje tri kolektivna centra koji su uredno snabdjeveni strujom i vodom, osim objekta u Vlasenici, gdje je nakon prekida isporuke vode izvršena intervencija na odleđivanju vodovodnih cijevi, pa je redovna isporuka ubrzo nastavljena.

Resorno ministarstvo obezbijedilo je za ovu sezonu i ukupno 18 tona visokokaloričnog uglja i 10 kubnih metara ogrevnog drveta za kolektivni centar u Donjim Kladarima u opštini Modriča, te saniralo kotlove i cjelokupni sistem.

U saradnji sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem podijeljeni su paketi neophodnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, koje je opština obezbijedila za sve korisnike ovog kolektivnog centra, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Objekat Doma penzionera u Doboju u kojem je smješteno 127 porodica, priključen je na sistem gradskog centralnog grijanja zadovoljavajućeg kvaliteta, a biće obezbijeđeno i 14 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu koji će biti podijeljeni naugroženijim porodicama.

Centar za socijalni rad opštine Prijedor obezbijediće pomoć za dvije najugroženije porodice u kolektivnom centru u Ljubiji, a snabdijevanje objekta vodom i strujom je uredno.

U ostalim objektima kolektivnog stanovanja gdje je smješteno 27 porodica u Gradišci, Višegradu i Trebinju uslovi stanovanja nisu narušeni vremenskim neprilikama, a rukovodioci odsjeka Ministarstva redovno prate situaciju.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments