Za šest mjeseci ostvareno 63,5 odsto od planiranog budžeta

0
Arhiva

ROGATICA – Skupština opština Rogatice usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci u iznosu od 4.098.665 KM, što je 63,5 odsto od planiranih sredstava, odnosno za 23 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

U budžetskim sredstvima prihodi od poreza su 46,63 odsto, neporeski prihodi 25,45 odsto, transferi između budžetskih jedinica sa 3,69 odsto, primici od nefinansijske imovine 1,67 odsto i grantovi 0,24 odsto.

Izvršeni budžetski izdaci iznosili su 3.064.532 KM, što je 47,51 odsto od planiranih u budžetu za ovu godinu, a za šest odsto manje u odnosu na isti period lani. Budžetska rezerva bila je 15.000 KM.

Odbornici su donijeli odluku o formiranju Odbora za žalbe opštine Rogatica za čijeg je predsjednika imenovana Zora Gojković, dok su članovi Zorana Čarkić i Dragana Đerić.

Opštinski parlament donio je odluku o dodjeli nagrada i priznanja za ovu godinu, a za počasnog građanina izabran je književnik iz Beograda Momir Krsmanović za rad i djela od opšteg značaja i interesa za ovu opštinu.

Zahvalnica će biti dodijeljena protojereju-stavroforu iz Rogatice Miloradu Novakoviću za dugogodišnji rad i doprinos ovoj opštini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments