Za šest mjeseci ostvareno 4.671.092 KM budžeta

0

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci koji je ostvaren u iznosu od 4.671.092 KM ili 37,02 odsto od ukupnog budžeta.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je plan izvršenja budžeta za prvu polovinu godine sa suficitom jer određeni projekti još nisu završeni, ali će se do kraja godine biti anulirati i budžet će biti realan.

„To su uvidjeli i odbornici, koji nisu imali značajnijih primjedbi. Pravo izvršenje budžeta očekuje se tek kada se finaliziraju i investicione aktivnosti“, rekao je Jugović novinarima nakon sjednice.

On je naveo da su odbornici usvojili dvije bitne odluke kada su u pitanju investicije, a tiču se izgradnje druge faze toplovoda za izmještanje Toplane i podrške UNDP-a programu energetske efikasnosti u okviru koje će opštini biti donirano 140.000 KM za zamjenu kompletne led rasvjete.

Kada je riječ o izmještanju toplovoda, Jugović kaže da je taj projekat podijeljen na dvije faze, tako da će se jedna finansirati ove godine, a druga iduće kako bi manje izgubili vremena i brže realizovali projekat.

„Za toplovod je urađena studija. Opština je morala da sa poslom izmještanja toplovoda krene od nule i da kreditima postepeno radi dio po dio izmještanja toplovoda iz centra Pala“, rekao je Jugović i dodao da će taj projekat biti urađen za mnogo manje novca nego što je planirano.

On dodaje da postoje dvije potencijalne lokacije za gradnju nove toplane i to jedan uz Miljacku u blizini svadbenog salona „Kometa“ i na takozvanoj industrijskoj zoni bivše fabrike „Famos“, koja je i potencijalna lokacija nove trase gondole Pale – Jahorina.

Odbornici opozicije, koju čine SDS, PDP i DNS, nisu podržali izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji, nastavku izgradnje toplovoda, te izmjene regulacionih planova na Jahorini.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić kaže da se na Jahorini grade i proširiju objekti, a trebalo bi da se zaustavi svako dalje širenje jer nema dovoljno kapaciteta ni za postojeće objekte kada je riječ o elektro, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Tošić za izgradnju toplovoda i nove toplane navodi da „nemaju precizno definisanu plansku dokumentaciju niti odgovarajuće dozvole“ i da su zato glasali protiv.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i Izvještaj o sprovedenoj reviziji opštine Pale za proteklu godinu, zaduživši izvršnu vlast da ispuni sve preporuke revizora.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare