Za šest mjeseci ostvareno 4.508.000 KM budžeta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojili su na današnjoj sjednici izvještaj o izvršenju budžeta grada za prvih šest mjeseci koji je ostvaren u iznosu od oko 4.508.000 KM ili 48,47 odsto od planiranog iznosa.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman istakao je da za šest mjeseci ukupni rashodi iznose 5.059.000 KM ili 42,6 odsto.

Koroman je podsjetio da je prilikom ranijeg rebalansa budžet od oko 10 miliona povećan na 11.850.000 KM, te da očekuje da se izvrši do kraja godine.

On je naveo da su odbornici danas prihvatili informaciju o stanju u oblasti zapošljavanja i realizaciji Programa zapošljavanja, sa osvrtom na boračke kategorije, te o stanju u oblasti informisanja.

Koroman je rekao da Skupština nije dobila odgovor od opština u sastavu grada od kojih su tražili izvještaj o realizovanim projektima zapošljavanja koje su finansirale.

„Opšta ocjena odbornika je da je tema zapošljavanja djece poginulih boraca veoma osjetljiva i da tu treba izbjeći politizaciju i svi zajedno da doprinesemo da se zaposli što više ove populacije“, istakao je on.

Prema njegovim riječima, Zavod za zapošljavanje sprovodi niz aktivnosti zapošljavanja svih kategorija, a za boračke kategorije u ovoj godini je utrošio oko milion KM.

Koroman je rekao da je danas prihvaćena i informacija o funkcionisanju komunalnih preduzeća, kojih je na području grada šest i dodao da je prisutna disharmonija u njihovom funkcionisanju.

On je napomenuo da je Skupština usvojila zaključak da do aprila gradonačelnik sa načelnicima opština treba da riješi pitanje smještaja regionalne deponije kako bi se moglo razmišljati o sanitarnim deponijama i odlaganju otpada na najkvalitetniji način.

Odbornik SDS-a Predrag Šarović rekao je da su oni glasali protiv ovakvog budžeta jer smatraju da neće moći biti izvršen u planiranom iznosu.

„Danas smo upozorili da bi ove godine budžet prvi put, jer je do sada uvijek bio u suficitu, mogao biti u deficitu“, naveo je Šarović.

Skupština je prihvatila i informaciju o izgradnji infrastrukturnih objekata na području grada prema prostorno-planskoj dokumentaciji, a usvojena je i odluka o kategorizaciji ugostiteljskih objekata u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare