Za sedam dana 69 požara

0

ZVORNIK – Na teritoriji opštine Zvornik od početka marta lokalizovan je 81 požar, a samo u posljednjih sedam dana 69, rekao je komandir zvorničke vatrogasne jedinice Saša Ilić.
Najugroženija su bila područja naselja Lokanj, Polica, Kamenica, Glodi, Križevići, Oraovac, Boškovići, Malešić, Šetići i Jasenica, naveo je Ilić na konferenciji za novinare.

On je apelovao da se građani uzdrže od paljenja korova sa očišćenih njiva i livada i da u slučaju izbijanja požara odmah pozovu vatrogasnu jedinicu. Ilić je pozvao građane da ne ulaze u požarišta, kada bukne vatra, jer posljedice mogu biti kobne.

Na području opštine Zvornik od početka godine evidentirano je 97 požara, dok je prošle godine lokalizovano 180 požara, a 51 u 2010. godini.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Zvornik Stanimir Vidović rekao je da je policija izvršila uviđaj na svakoj lokaciji na kojoj je prijavljen i lokalizovan požar i prikuplja operativne podatke.

On je dodao da će protiv lica, za koja se utvrdi da su požare izazvali namjerno ili slučajno, biti podnesene prekršajne prijave ili izvještaji nadležnom tužilaštvu, ukoliko za to postoje uslovi.

Šef opštinske Civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je da su požari dostigli kritične razmjere na području ove opštine.

Jurošević je naglasio da je održan sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica iz kritičnih područja radi preventivnog djelovanja na sprečavanju požara, kao i pomoći vatrogascima u situacijama gdje mogu da pomognu, ali da se pri tome ne izlažu opasnostima od vatre.

Ističući da je dosadašnja saradnja predstavnika mjesnih zajednica sa povjerenicima Civilne zaštite na mnogo nižem nivou nego što bi trebalo da bude, Jurošević je apelovao da saradnja bude veća, kao i pomoć vatrogascima pri gašenju vatre.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare