Za sedam časova ugašena tri požara

0

MILIĆI – Vatrogasci iz Milići za sedam časova ugasili su tri požara koji su prijetili da ugroze objekte i imanja sa voćnjacima, te je Teritorijalna vatrogasna jedinica pozvala stanovništvo da prilikom uređenja njiva vode računa da ne bi ugrozili ljudske živote.

Komandir smjene Vatrogasne jedinice Goran Đurić rekao je danas Srni da su juče gorjeli nisko rastinje i suva trava u selima Bukovičko brdo, Johovača i Mišića brdo.

On je rekao da je posljednji požar ugašen u 18.00 časova na Bukovičkom brdu, gdje opasnost predstavlja i blizina minskih polja.

„Dan je bio težak, dobijemo dojavu za požar, ugasimo ga, vratimo se u bazu i onda novi poziv. Tako smo juče tri puta izlazili na teren od 11.00 do 18.00 časova kada smo ugasili posljednji požar. Otežavajuću okolnost predstavljao je vjetar koji je rasplamsavao vatru“, naveo je Đurić.

U gašenju sva tri požara učestvovala su dva vatrogasca sa jednim vozilom, a u pomoć su im pritekli mještani ugroženih područja.

Zbog učestalih požara Teritorijalna vatrogasna jedinica u Milićima uputila je apel građanima da se prilikom čišćenja i uređivanja njiva i voćnjaka uzdrže od paljenja vatre, da prilikom paljenja korova preduzmu sve mjere na sprečavanju širenja vatre, da ne bi ugrozili ljudske živote.

Zakonom o zaštiti od požara definisana je novčana kazna od 100 do 1.000 KM za fizičko lice koje pali vatru bez prethodne najave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare