Za rekonstrukciju vodovodne mreže 950.000 KM

0

SOKOLAC – Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na Sokocu, prva komponenta, nalaze se u završnoj fazi, a vrijednost radova je 950.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Milomir Rajić rekao je Srni da je za ovaj projekat Evropska investiciona banka obezbijedila 50 odsto kreditnih sredstava, 35 odsto su grant sredstva, a 15 odsto je učešće opštine.

On je napomenuo da je izgrađen potisni cjevovod dužine 3.000 metara sa pumpnim stanicama i pratećim objektima sa Vrela Bioštice do postojećeg rezervoara u Turkovićima zapremine 100 metara kubnih vode u sokolačkoj Mjesnoj zajednici Knežina, a uvedeno je hlorisanje vode u ovom rezervoaru.

Prema njegovim riječima, izgrađen je primarni distributivni vodovod Ulicom Cara Lazara do sokolačke Mjesne zajednice Podromanija u dužini oko tri kilometra.

Rajić je istakao da se sada privode kraju radovi na dovođenju u prvobitno stanje trotoara, asfaltnih površina i postavljanje ivičnjaka duž ove ulice i magistralnog puta do Podromanije.

On je napomenuo da će biti zamijenjena oprema na sekundarnoj vodovodnoj mreži u centru opštine.

Izvođači radova su konzorcijum „AA komerc“ sa Pala i „Rajak-vob“ sa Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare