Za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže 1.412.305 KM

0

ROGATICA – U toku je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u opštini Rogatica, za šta će biti izdvojeno 1.412.305 KM.

U opštinskoj administrativnoj službi Srni je rečeno da su od ovog iznosa 50 odsto kreditna sredstva Evropske investicione banke, 35 odsto su grant sredstva, dok je 15 odsto učešće opštine u finansiranju projekta.

U okviru komponente jedan ovog projekta biće izgrađena distributivna mreža u prigradskom naselju Borač dva i nabavljena oprema za detekciju i opravku kvarova na mreži.

Planirana je i izgradnja fekalne kanalizacije u naselju Ptičijak, te kanalizacije u prigradskim naseljima Borač dva i Pješevica.

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac rekao je da je ovaj projekat od velike važnosti za građane jer će se njegovom realizacijom bitno uticati na poboljšanje kvaliteta življenja u gradu, a jedno od najvećih prigradskih naselja Pješevica dobiće kanalizacionu mrežu.

Radove izvodi preduzeće „Mibral“ iz Sarajeva, a nadzor nad izvođenjem radova „Voding 92“ iz Bijeljine. Radovi su počeli 10. jula i trebalo bi da budu završeni za 18 mjeseci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare