Za rekonstrukciju ulice na Palama gotovo milion KM od Vlade Srbije

2
Romanijska ulica se koristi kao alternativni pravac u toku rekonstrukcije tunela
Romanijska ulica se koristi kao alternativni pravac u toku rekonstrukcije tunela "Kalovita brda"

Vlada Republike Srpske odobrila je finansiranje projekta rekonstrukcije Romanijske ulice u Palama procijenjene vrijednosti projekta do 1,3 miliona KM, od čega se donatorskim sredstvima Vlade Srbije finansira 977.915 KM, a ostatak treba da obazbijedi ova opština.

Vlada je danas iz istih sredstava odobrila i finansiranje projekta izvođenja mašinskih instalacija, toplotne izolacije i zamjene stolarije u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ u Naseobini Lišnja u opštini Prnjavor, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Procijenjena vrijednost projekta je do 142.000 KM, od čega se donatorskim sredstvima Vlade Srbije finansira 97.700 KM, dok ostatak sredstava treba da obezbijedi lokalna zajednica.

U saopštenju se dodaje da za potpisivanje sporazuma između Vlade Republike Srpske i opština Pale i Prnjavor ovlašćuje ministar finansija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Prvo je trebalo rekonstruisati Romanijsku ulicu pa tek onda zatvoriti tunel. Ovako uništili smo sva vozila na ovim rupama i kanalima, a onda rekonstrukcija.

Hitno treba pokrpati brojne rupe, već od gradske kafane i nasuti pijesak uz ivičnjake, jer sa prvim mrazom, nedajbože snijegom biće opšti haos!!!

ko svaki dan mora proći Kalovitim brdima, uviđa kakvi će problemi biti zimi, pogotovo kada u susret idu autobusi ili teža vozila.