Za rekonstrukciju toplovoda obezbijeđene 23.000 KM

0

SOKOLAC – U sokolačkom Srednjoškolskom centru “Vasilije Ostroški” sutra će biti puštena u rad rekonstruisana toplovodna mreža, za koju su obezbijeđene 23.000 KM, što će omogućiti kvalitetno zagrijavanje 4.000 metara kvadratnih u ovoj ustanovi.
Direktor Srednjoškolskog centra Miroslav Maksimović rekao je Srni da je postavljen novi cjevovod od kotlovnice do škole i zamijenjena cjelokupna unutrašnja toplovodna mreža.

“Novim cjevovodom skraćen je vod od kotlovnice do škole, čime smo izbjegli često pucanje i veće gubitke tople vode zbog starosti i dotrajalosti mreže”, istakao je Maksimović.

On je dodao da su ovom rekonstrukcijom cijevi unutrašnjeg cjevovoda podignute više da bi se postiglo mnogo kvalitetnije zagrijavanje svih prostorija u Srednjoškolskom centru.

Maksimović je istakao da će rekonstruisana toplovodna mreža u ovoj školi biti puštena u rad sutra kako bi na početku drugog polugodišta u ponedjeljak, 21. januara, učenike dočekale tople učionice.

Prema njegovim riječima, sredstva za ovaj projekat od 23.000 KM obezbijeđena su iz budžetskog suficita grada Istočno Sarajevo, ušteda Srednjoškolskog centra u dijelu materijalnih troškova i participacije učenika.

U ovoj obrazovnoj ustanovi, kako navodi direktor, ove godine planirana je nabavka novog kotla u kotlovnici, koja je zajednička sa susjednom Osnovnom školom Sokolac i tako potpuno riješiti dugogodišnji problem zagrijavanja.

Zamjenik gradonačelnika Istočno Sarajevo Danko Vučetić rekao je Srni da grad redovno godišnje izdvaja ukupno oko 550.000 KM za materijalne troškove srednjih škola u gradskim opštinama, koliko je planirano i za ovu godinu.

“Iz suficita budžeta u 2018. godini po rebalansu za Srednjoškolski centar `Vasilije Ostroški` izdvojili smo 7.500 KM za rekonstrukciju toplovodne mreže i isplatili redovnu tranšu od 131.500 KM, što je ukupno 139.000 KM”, naveo je Vučetić.

On je istakao da je u gradskom budžetu za 2019. godinu planiran iznos 28.000 KM i za podršku projektu “Energetska efikasnost” u Osnovnoj školi Sokolac.

Radove izvodi firma “Postkompani” sa Sokoca.

Srednjoškolski centar na Sokocu ima oko 400 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments