Za rekonstrukciju 11 ulica više od milion KM

6

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas ugovore sa izabranim izvođačima radova, preduzećima „Ilidža putevi“ iz Istočnog Sarajeva i paljanskim „Velike šume“ i „Stanišić“ za rekonstrukciju 11 ulica iz ove lokalne zajednice.

Ovim činom biće ozvaničen početak realizacije značajnih projekata u oblasti putne infrastrukture u vrijednosti od 1.025.000 KM.

Jugović je izjavio novinarima da je riječ o infrastrukturnim projektima koji su planirani za ovu godinu i da su sredstva obezbijeđena iz budžeta opštine.

„Ovih dana uvodimo pet izvođača. Danas su prisutna tri izvođača radova na potpisivanju ugovora i drago nam je da nećemo izgubiti građevinsku sezonu, s obzirom na to da je ona veoma kratka na Palama“, rekao je Jugović i zahvalio izvođačima koji su ispoštovali sve ponude i ostali u roku opcija važenja ponude, bez obzira na sva poskupljenja na tržištu.

On je ukazao da bilo kakav poremećaj tenderskih procedura, gubljenje vremena znači jedan zastoj, a infrastruktura ne smije da trpi jer se razvoj lokalne zajednice ogleda u razvoju ovakvih projekata.

Jugović je istakao da će, uz sedam prenesenih ulica iz prošle godine i ovih 11, za koje su danas potpisali, Pale postati veliko otvoreno gradilište, te da je kao načelnik lokalne zajednice ponosan na to.

On je napomenuo da su nastojali da obuhvate što više ulica i to se odnosi na jedan dio puta prema Orlovači u Sumbolovcu, Ulice Ive Andrića od Policijske uprave prema Tronu, te most prema Lukama, jer su najkritičnije.

Prema Jugovićevim riječima, u narednom periodu će ići dalje sa raspisivanjem i izgradnjom ulica, a dio sredstava Vlada Republike Srpske odvojila je za rekonstrukciju Ulice srpskih ratnika i, uz ulaganje u objekat Fizičke kulture i sporta, Policijske uprave Istočno Sarajevo, sa kojima će ovih dana potpisati ugovor, lokalna zajednica definitivno može biti zadovoljna.

Menadžer u firmi „Velike šume“ sa Pala Žana Borovčanin rekla je da njihovo preduzeće u kontinuitetu učestvuje u procesu dodjele ugovora na području paljanske opštine, te da su u ovom procesu dobili tri ugovora za sanaciju i asfaltiranje ulica u procijenjenoj vrijednosti od oko 200.000 KM.

Borovčaninova je navela da su zadovoljni sa dosadašnjom saradnjom sa lokalnom zajednicom i da se nada da će i u budućnosti biti nastavljen taj trend, a poslove završiti u dogovorenom roku uspješno i odgovorno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
6 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pravac Dobra Voda,Miosici,Ponor i Jaksin do. Inace nema glasa kada budu izbori,a jedan glas moze da odluci, ko ce sjediti u fotelji.

Ma kakva dobra voda moj zemljače, glavne ulice u Palama su očajne. Oni prvo moraju unutar Pala da srede sve i jednu ulicu, pa tek onda dalje da se krene. Imamo za standard najskuplju registraciju u svijetu i najgore puteve u Evropi, banana drzava puna paradoksa. Svugdje je otprilike 15% prosjecne plate registracija, u nasem slucaju registracija bi trebala kostati nekih 100 maraka max…

Tako je

Opa opa opa……da li ce biti Izbora 2022?

Ulica prema Srednjoskolskom centru je u katastofalnom stanju bez ijednog pjesackog prelaza. Neuredjeno rastinje ispod nekadasnje bolnice Koran je slika rada Komunalnog preduzeca.
Nadam se da cete objaviti komentar jer isti poslat ranije nije objavljen a ne znam zasto?

@Darko, da li ste spremni da svi paljani dignete glas da se prestane sa praksom skupih proslava dana opstine, novih godina itd i da se taj novac usmjerava recimo na asfaltiranje tog pravca?
@Zec , mozda ste upravu da je registracija jeftina u inostranstvu ali je osiguranje papreno ( jedno bez drugog ne ide- tako da na kraju drzava uzima najveci kolac) , samo sto kod nas imate 2300 leziljeba ( ili vise? ) sa zeljeznice koje placamo kroz nase registracije( 100 km zeljeznica I hiljade zaposlenih!!! ) – nekada prije 15-20 godina se uplacivalo 8-9 uplatnica prilikom registracije ( zeljeznica, vodoprivreda ..itd) sada je objedinjeno pa se ne vidi. Eto, lolalna samoupravo- idu izbori, pamet u glavu @.