Za realizaciju pet projekata 21.725 KM

0

ZVORNIK – Predstavnici pet neformalih grupa sa područja grada Zvornika potpisali su danas ugovore o dodjeli i korišćenju bespovratnih novčanih sredstava za projekte koje će realizovati u okviru „Omladinske banke Zvornik“ ukupne vrijednosti 21.725 KM.


Sredstva za fond „Omladinske banke“ obezbjeđuju Fondacija „Mozaik“ i Grad Zvornik. Od ukupne sume, grad Zvornik učestvuje sa 7.200 KM, Fondacija sa 4.800 KM, dok je 9.725 KM doprinos lokalne sredine.

Zahvaljujući Fondaciji „Mozaik“ za dosadašnju saradnju zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović je istakao da se uz podršku Fondacije ove godine realizuju projekti, koji su od značaja za širu zajednicu.

„Na području grada Zvornika realizuje se pet projekata – u Mjesnoj zajednici Lokanj izgradnja tribina na fudbalskom stadionu, u Križevićima opremanje Omladinskog centra, te uređenje čekaonice za pacijente u zvorničkoj Bolnici“, rekao je Ivanović.

On je dodao da će u okviru projekata, u Tehničkom školskom centru biti nabavljena oprema za informatički kabinet i pokretanje sekcije programiranja, a u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ uređen prostor za korišćenje slobodnog vremena u prirodi.

Predstavnik Fondacije „Mozaik“ Belma Rizvanović ocijenila je da su projektni prijedlozi jako dobri, te napomenula da je rok za realizaciju 15. septembar.

„Mladi ljudi koji su se prijavili na konkurs `Omladinske banke` za društveno inovativne ideje prošli su našu etapu učenja, a potom na inovacijskom turniru poboljšali ideje i prošli sve uslove da im se odobre projekti“, navela je ona.

Rizvanovićeva je podsjetila da saradnja sa Gradskom upravom Zvornik traje već devet godina.

U tom periodu kroz „Omladinsku banku“ finansirano je više od 50 projekata ukupne vrijednosti oko 130.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare