Za “Intal” nema kupaca

0

MILIĆI – Na današnjoj, petoj licitaciji imovine bivše Fabrike montažnih kuća “Intal” iz Milića, po početnoj cijeni od 2,7 miliona KM, nije se pojavio nijedan kupac, te je prodaja ove nekada uspješne drvoprerađivačke firme, u kojoj je 2012. godine otvoren stečajni postupak, ponovo doživjela neuspjeh.

Stečajni upravnik ove fabrike Mlađen Petković rekao je Srni da je Odbor povjerilaca novu licitaciju zakazao za 7. jul ove godine.

“Za sada nema zainteresovanih kupaca. Ne znam da li je problem cijena ili nešto drugo, ali ne možemo da shvatimo da, i pored toga što smo značajno umanjili cijenu, imovina ne može da bude prodata. Mislim da se čeka da ta cijena ide još niže. S druge strane su povjerioci koji imaju svoje zahtjeve. U svemu tome najgore je što je kompletna imovina pod hipotekama, i nekretnine, a i pokretne stvari”, izjavio je Petković.

On je dodao da je u toku i sudski spor pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu, na kojem se rješava pravni status 40 stanova bivše fabrike, a u kojima godinama žive radnici ove firme.

Petković je naveo da će presuda o stanovima biti donesena 30. maja ove godine.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments