Za puteve i ulice izdvojeno 1.600.000 KM

1

SOKOLAC – Za sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju novih puteva i ulica na području opštine Sokolac u protekloj građevinskoj sezoni uloženo je oko 1.600.000 KM, rekao je danas načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Bjelica izjavio novinarima da se trenutno radi trotoar od naselja Baltići do Podromanije dužine dva kilometra, te da će prva faza ovog projekta do naselja Majdani biti uskoro završena.

On je naglasio da su sve pripreme izvršene i urađena trasa za asfaltiranje ulice od Sportske dvorane, pored osnovne i srednje škole do Ulice Pere Kosorića, koja već duže vrijeme nedostaje ovom dijelu naselja.

Bjelica je najavio skori završetak radova na asfaltiranju ove saobraćajnice.

Načelnik opštine Sokolac podsjetio je da je u ovoj godini asfaltirano 10 ulica u naselju Brezjak, kao i šest ulica u naselju Sokolačke njive, gdje je preostalo da budu završeni radovi na sanaciji u još jednoj ulici i na dva kraka, čime će biti zaokruženi svi planirani radovi na putnoj infrastrukturi u ovom naselju.

Bjelica je rekao da je u ovoj građevinskoj sezoni sanirana dionica puta od skretanja prema Ćavarinama do Knežinskog raskršća, rekonstruisan je dio Ulice Mihajla Bjelakovića, dionica koja povezuje Romanijsku sa ulicom Jove Jankovića, te prilazni put prema Gradskom stadionu „Bara“.

On je najavio da će se i dalje raditi na sanaciji ulica i popravci lokalnih puteva, sve dok vremenske prilike dozvole.

„Prema našim planovima, radiće se tri ulice u naselju Laze i Ćilimara, kao i dva kraka u naselju Brdo“, dodao je Bjelica.

On je rekao da je u ovoj godini asfaltirana dionica dužine jedan kilometar od Ćavarina prema Šenkovićima, čime je završena potpuna sanacija ovog lokalnog puta, asfaltirana je dionica od 1,2 kilometra od sela Mangurići prema Išerić brdu i dionica od 1,8 kilometara u selu Pediše.

Bjelica je naveo da je planirano asfaltiranje lokalnog puta Kaljina-Hrastište-Donje Gire dužine 1,8 kilometara i dijela puta dužine jedan kilometar prema Manastiru Svete Trojice u selu Ozerkovići.

On je istakao da je ove godine na Sokocu urađen video-nadzor sa 18 kamera na ključnim tačkama u gradskom naselju i postavljeni novi semafori na četiri lokacije.

Preduzeće „Romanijaputevi“ bilo je izvođač radova na većini projekata putne infrastrukture na području opštine Sokolac, a video-nadzor je postavila firma „K-Inel“ iz Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Džaba mu, Cicko je već izbačen iz stranke, samo mu nisu javili!