Za prvu komponentu potrebno milion KM

0

SOKOLAC – U opštini Sokolac potrebno je obezbijediti milion KM za realizaciju tri potprojekta iz prve komponente projekta Snabdijevanje vodom i kanalizacija u ovoj opštini.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Milomir Rajić rekao je danas Srni da će u prvom potprojektu biti nabavljena i zamijenjena oprema na sekundarnoj vodovodnoj mreži naselja Sokolac, a riječ je o zamjeni ventila, hidranata i vodomjera.

Rajić je naveo da će u drugom potprojektu biti izgrađen vodovod za Mjesnu zajednicu Knežina, odnosno posebni primarni vodovod sa vrela Bioštice do rezervoara u Turkovićima, te dodao da su urađeni projekti i da konsultant iz Evropske investicione banke /EIB/ u narednom periodu treba da izvrši provjeru da bi bila pokrenuta tenderska procedura za izbor izvođača radova.

On je napomenuo da je u trećem potprojektu predviđena rekonstrukcija primarnog vodovoda od raskršća u Ulici cara Lazara do Podromanije kod Sokoca, te naveo da je proveden tender i da će izvođač radova biti obaviješten o početku aktivnosti.

Rajić je rekao da je za treću komponentu naručeno projektovanje.

Ukupna vrijednost projekta Snabdijevanje vodom i kanalizacija u opštini Sokolac iznosi šest miliona KM, od čega su 50 odsto kreditna sredstva EIB-a, 35 odsto grant sredstva i 15 odsto učešće opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare