Za prva tri mjeseca realizovano 35 odsto budžeta

0
Opština Rogatica

ROGATICA – Na sjednici Skupštine opštine Rogatica usvojena danas informacija o izvršenju budžeta za prva tri mjeseca ove godine u iznosu od 2.375. 951 KM, što je 34,84 odsto planiranih sredstava za tekuću godinu.

U izvršenim budžetskim sredstvima prihodi od poreza zastupljeni su sa 38,22 odsto, neporeski prihodi sa 17, 72 odsto, transferi između budžetskih jedinica sa 3, 08 odsto, primici od nefinansijske imovine sa 2,84 odsto, primici od fnansijske imovine sa 0,01 odsto, primici od zaduživanja sa 37, 88 odsto i ostali primici 0,25 odsto.

U izvršenim budžetskim izdacima prihodi za lična primanja zastupljeni su sa 42, 21 odsto, rashodi materijala i usluga sa 19,69 odsto, rashodi finansiranja i drugi finansjski troškovi 0,41, odsto, subvencije sa 1,68 odsto, grantovi sa 8,34 odsto, doznake na ime socijane pomoći 12, 27 odsto itd.

Odbornici su usvojili odluku o osnivanju odbora za žalbe ove opštine koji ima predsjednika i dva člana i samostalan je u svom radu radu, te nemaju status službenika u opštinskoj upravi.

SO je donijela odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor imenovanje ovoga odbora, a za provođenje javnog konkursa imenovana je Komisija od pet članova za izbor odbora za žalbe.

Opštinski parlament je donio odluku o prodaji građevinskog zemljišta površine 576 metara kvadratnih u iznosu 8.640 KM neposrednom pogodbom u svrhu kompletiranja građevinske parcele.

Usvojena je informacia o realizaciji projekata sanacije i rekonstrukcije objekata na području ove opštine za prošlu godinu, a sanirano je 12 stambenih jedinica za interno raseljena lica srpske nacionalnosti po principu ključ u ruke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments