Za program za djecu u godini pred polazak u školu 525.978 KM

0

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o planu raspodjele sredstava za sprovođenje Programa za djecu u godini pred polazak u školu u 2023. godini za koji će iz budžeta Srpske biti izdvojeno 525.978 KM.

Program koji će i ove godine biti realizovan biće obuhvaćena djeca koja nisu prošla neki oblik predškolskog vaspitanja i obrazovanja i nisu pohađala cjeloviti razvojni program, a koja u septembru stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

U ovaj tromjesečni program, u periodu od početka marta do kraja maja, biće uključeno 33,88 odsto od ukupnog broja djece u Republici Srpskoj koja u septembru ove godine treba da krenu u prvi razred.

Program se ostvaruje prvenstveno u predškolskim ustanovama ili u osnovnim školama u jedinicama lokalne samouprave gdje nije moguće osnivanje i funkcionisanje predškolskih ustanova.

Ove godine Program će se realizovati u 36 predškolskih ustanova, u 80 osnovnih škola i u četiri škole za djecu sa smetnjama u razvoju.

Kroz ovaj program je od 2011. godine prošlo 45.685 djece, a Vlada Republike Srpske je za njegovu realizaciju izdvojila 3.543.733 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare