Za postavljanje saobraćajne signalizacije 75.000 KM

2

ISTOČNO SARAJEVO – Grad Istočno Sarajevo izdvojio je 75.000 KM za postavljanje saobraćajne signalizacije na području šest gradskih opština, od čega je 45.000 KM namijenjeno za horizontalnu signalizaciju, saopšteno je iz Gradske uprave.

Horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija je proteklih dana postavljena u opštinama Pale i Sokolac, a na području opštine Istočno Novo Sarajevo radovi su u toku.

Načelnik resornog odjeljenja za saobraćaj u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo Nebojša DŽebo rekao je da radovi na horizontalnoj signalizaciji podrazumijevaju iscrtavanje linija, putokaza, označavanje pješačkih prelaza, putnih pravaca, a radovi na vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, koji se izvode uporedo, postavljanje saobraćajnih i znakova upozorenja, kao i oznaka za naseljena mjesta.

Prema njegovim riječima, odgovarajuće oznake su postavljene i u blizini škola s obzirom na predstojeći početak nove školske godine.

DŽebo kaže da je grad Istočno Sarajevo ove godine izdvojio oko 300.000 KM za subvencionisanje gradskog autobuskog prevoza, što je izuzetno važno jer održava nerentabilne autobuske linije u ruralnim područjima.

“Većinu sredstava za projekte iz oblasti saobraćaja i saobraćajne infrastrukture obezbjeđujemo na osnovu naplate komunalne naknade, koju dijelom koristi grad za investicije komunalne infrastrukture, a dio tih sredstava se vraća opštinama”, navodi DŽebo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Nikad mi neće biti jasno zašto se svake gaodine krajem ljeta, odnosno, pred zimu iscrtava horizontalna signalizacija, umjesto da se to radi već u maju mjesecu, kao u svim drugim gradovima. A o kvalitetu da ne govorimo… izbriše se još dok je izvođač na terenu!!!

Nije to signalizacija već dekoracija za dan opštine. Da je signalizacija, svi bi se trudili da je poštuju. Policija bi čak i sankcionisala one što je krše.
Ali pošto je to kod nas samo ukras uljepšavajući…