Za pomoć Marku Pavloviću prikupljeno 1.745 KM

6

U humanitarnoj akciji „Ulični svirač“ danas je na Palama prikupljeno 1.745 KM za pomoć sedamnaestogodišnjem Marku Pavloviću koji boluje od Vilsonove bolesti, a čiji je uzrok, pokazale su pretrage, osiromašeni uranijum.

Organizator akcije Luka Novosel rekao je novinarima da se na Palama drugi put održava humanitarna akcija „Ulični svirač“, ovaj put za sugrađanina Marka Pavlovića.

„Mi muzičari sa Pala i Istočnog Sarajeva više od tri časa smo svirali i pjevali ispred Sabornog hrama Svetog Arhangela Mihajla jer želimo da pomognemo Marku i njegovoj porodici. Gledamo da pomognemo i drugima, lijep je to gest“, istakao je Novosel.

On je zahvalio svima koji su se odazvali akciji, uključujući i građane koji su uplatili novac na račun Pavlovića.

Novosel je dodao da su stanovnici Pala i te kako humani ljudi, ne samo na osnovu ove humanitarne akciji, nego i brojnih drugih.

Član grupe „Bitange i prinčevi“ sa Pala Miloš Malović, koji je učestvovao u akciji sa koleginicom Marijanom Kapuran, zahvalio je organizatoru što je pokrenuo akciju, kao i muzičarima iz Istočnog Sarajeva što su ih podržali.

„Voljeli bi da je malje ljudi kojima je potreba pomoć, ali ipak ono što nas čini ljudima jeste koliko drugima pomažemo“, naveo je Malović.

Učesnica ove humanitarne akcije Maja Stanišić rekla je da joj je drago što sa sestrom učestvuje u ovakvim akcijama, jer kao muzičari žele da talenat koriste što ljepše i humanije.

Markova mama, Slađana, ranije je rekla Srni, da je Marko dok je još bio u stomaku pretrpio oštećenje mozga, što je dovelo do bolesti, koja zahtijeva i poseban režim ishrane.

Za pomoć porodici Pavlović mogu se uplatiti sredstva na žiro račun u NLB banci 562-012-81159817-59 /KM/ na ime Slađana Pavlović.

Vilsonova bolest je genetički poremećaj koji karakteriše nakupljanje bakra u tkivima. Bolest se liječi posebnim dijetama, lijekovima koji smanjuju apsorpciju bakra ili lijekovima koji uklanjaju višak bakra iz tijela.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
6 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bravo kraljevi. Sta reci nego da ste uradili sjajan posao. Svaka cast!

Gdje su bajni Paljanski privrednici da malo poguraju?

Sjeca li se iko kad je prije par godina bilo neko donatorsko vece u kulturnom centru, nidje nikoga ni od funkcionera ni ovih bizmismena, a inace su vazda po sluzbenoj duznosti u prvim redovima sa onim svojim tupim facama i pogledima neokaljanim mislju

Kažu da je „ovaj“ što pravi mini elektranu u Lapišnici, donirao više hiljada KM😛

Svaka cast!

Bravo, vi ste ponos nasega grada!