Za pola godine 280 krivičnih djela, rasvijetljenost 89 odsto

1

Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u proteklih šest mjeseci registrovano je 280 krivičnih djela, a ukupna rasvijetljenost je 89 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac ocijenio je da je stanje bezbjednosti u proteklih šest mjeseci bilo stabilno i istakao da su ostvareni dobri rezultati u svim segmentima rada.

On je na konferenciji za novinare na Palama naveo da su ostvareni jako dobri rezultati u oblasti borbe protiv organizovanog kriminaliteta, odnosno zloupotrebe droga, kao i privrednog kriminaliteta.

Šehovac je naglasio da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, dok je u oblasti saobraćaja smanjen ukupan broj nezgoda.

„Smanjen je broj krađe motornih vozila. U ovom periodu bilježimo jednu krađu vozila koja je rasvijetljena i vozilo vraćeno vlasniku. Evidentirana su dva krivična djela razbojništva po nepoznatom počinicu od kojih je jedno riješeno“, naveo je Šehovac.

On je naglasio da su u ovom periodu evidentirana tri krivična djela sa većim stepenom društvene opasnosti koja su i rasvijetljena.

Šehovac je naveo da je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 89 odsto, te da rasvijetljenost po nepoznatom počiniocu iznosi 66 odsto.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radomir Cerovina rekao je da je za pola godine registrovano 280 krivičnih djela, te podnesena 253 izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv 293 lica, od kojih 67 povratnika i tri maloljetnika u izvršenju krivičnih djela.

Prema njegovim riječima, pronađeno je i oduzeto više od 28 kilograma droge.

Cerovina je naveo da je iz oblasti organizovanog kriminaliteta obrađeno 218 predmeta u vezi sa zloupotrebom droge, podneseno 13 izvještaja tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu protiv 19 lica, te izdato 188 prekršajnih naloga.

Cerovina je rekao da su policijski službenici evidentirali 28 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, čijim je izvršenjem pričinjena ukupna materijalna šteta od 1.170.064 KM, te podnijeli 20 izvještaja protiv 36 lica.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Istično Sarajevo Milan Čvoro rekao je da je za šest mjeseci evidentirano 176 narušavanja javnog reda i mira, za 30,2 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

„Podnesena su 22 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata 154 prekršajna naloga. U strukturi prekršaja najčešći su vrijeđanje i tuča i fizički napad“, dodao je Čvoro.

On je naveo da se u proteklih šest mjeseci dogodilo 290 saobraćajnih nezgoda, od kojih četiri sa poginulim, 19 sa teže povrijeđenim, 51 sa lakše povrijeđenim licima, te 216 sa materijalnom štetom.

Čvoro je dodao da je najčešći uzrok nezgoda bila neprilagođna brzina i odstojanje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

a kako to molim vas? 280/100*89 = 249.2???? kako dodjoste do koma dva? petina jednog djela rasvijetljena? treba malo u skolu vise ici, matematika slabija strana iako se samo statistikama bavite pozdrav cao