Za podsticaje u poljoprivredi 280.000 KM

0

ZVORNIK – Za „Program korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede na području grada Zvornika za 2017. godinu“ planirano je 280.000 KM, što je za oko 80.000 KM više nego prošle godine.


Ovim programom, koji je ranije usvojila Skupština grada, utvrđeni su podsticaji u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, uzgoj priplodnih junica i držanje muznih grla, a u oblasti voćarstva za podizanje novih zasada koštičavog, jezgrastog i jagodičastog voća.

U oblasti povrtarstva predviđeni su podsticaji za proizvodnju krastavca kornišona za prinose veće od 2,5 tone, te u oblasti pčelarstva za poljoprivrednike koji imaju od 20 do 49 pčelinjih društava.

Programom su predviđeni i podsticaji kod izgradnje objekata za organizovanje ili proširivanje poljoprivredne proizvodnje, kao i za osnivanje preduzetničke radnje iz oblasti poljoprivrede.

Osnovni preduslovi za ostvarivanje podsticaja su da je poljoprivrednik registrovao poljoprivredno gazdinstvo i da proizvodi na području Zvornika, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Maksimalan podsticaj po jednom poljoprivrednom gazdinstvu iznosi do 2.000 KM, a 3.000 KM kod proizvodnje mlijeka /držanja muznih krava/.

Zvornički poljoprivrednici će od 10. jula moći da podnose zahtjeve za podsticaje predviđene ovim programom.

U saopštenju se navodi da će Gradska uprava Zvornik i ove godine finansirati rad 10 protivgradnih stanica za koje će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 30.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare