Za podsticaj u privredi i poljoprivredi 51.000 KM

0

Opština Pale je u budžetu za ovu godinu planirala 51.000 KM za dodjelu bespovratnih sredstava za podsticaj u privredi i poljoprivredi, rekla je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Vedrana Hršum.

Hršumova je navela da je opština raspisala javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava na koji mogu da se jave zainteresovani privrednici i poljoprivrednici, a sve radi povećanja zapošljavanja.

Ona je navela da je za izgradnju pijace planirano 30.000 KM, za podsticaj u ugostiteljstvu 10.000 KM, u oblasti zanatstva 8.000 KM, te za podsticaj u poljoprivredi 3.000 KM.

Hršumova je rekla da će podsticaj za investicije u oblasti zanatstva metalske struke ostvariti jedan poslovni subjekat koji će zaposliti više kvalifikovanih radnika.

„Podsticaj iz oblasti ugostiteljstva ostvariće poslovni subjekat koji pruža i usluge smještaja i koji je u protekloj godini zaposlio više radnika“, kaže Hršumova.

Prema njenim riječima, pravo na podsticaj u oblasti poljoprivrede za novozaposlene radnike u posljednjih 12 mjeseci ostvariće poslovni subjekat koji je zaposlio više pripravnika poljoprivredne struke.

Hršumova je naglasila da će prednost u dodjeli sredstava za izgradnju pijace na Palama ostvariti poslovni subjekat koji kroz idejni projekat ponudi veću i savremeniju pijacu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare