Za podsticaj privredi i poljoprivredi 100.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas izvještaje o izvršenju plana obezbjeđenja i usmjeravanja sredstava za podsticaj privrede i poljoprivrede.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je novinarima tokom skupštinske pauze da je opština u budžetu za 2015. godinu za ove namjene planirala oko 100.000 KM.

Kovač je naglasio da sredstva nisu velika, ali cilj je da svako onaj ko pokušava da se bavi privrednim aktivnostima na području opštine bude stimulisan, vodeći računa da to radi i Vlada Republike Srpske i Zavod za zapošljavanje.

„Svi oni koji otvaraju samostalne radnje ili predstavništva određenih firmi, opština to stimuliše na način da plati potrebne troškove za to“, rekao je on, dodavši da opština pomaže i one koji se bave poljoprivredom tako što subvencioniše ono što su oni već uložili.

Kovač se nada da će i ove godine biti veliki broj zainteresovanih za ova sredstva, jer je i do sad veliki broj privrednika i poljoprivrednika dobio određene podsticaje.

On je naglasio da je Skupština danas donijela i odluku o osnivanju Privrednog sajeta opštine koji će činiti predstavnici svih grana privrede, zajedno sa rukovodstvom opštine.

„Cilj nam je da čujemo šta je interes svih ljudi koji se bave privredom na području opštine, šta im mi kao lokalna zajednica možemo pomoći i da zajedno donosimo odluke šta i kako da radimo u narednom periodu da bi privredna aktivnost na području Istočne Ilidže bila još bolja“, rekao je Kovač.

Skupština je prihvatila i informaciju o stanju bezbjednosti na području opštine Istočna Ilidža za 2014. godinu.

Kovač je naglasio da je stanje bezbjednosti na području opštine u protekloj godini ocijenjeno zadovoljavajuće, ali u prva tri mjeseca ove godine došlo je do nekih dešavanja i krađa na šta će, kako se nada, Stanica javne bezbjednosti odgovoriti na pravi način i zaštiti bezbjednost stanovništva na području opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare