Za podršku sportu – 126.000 KM

0
Opština Rogatica

ROGATICA – Za finansiranje sportskih klubova i društava na području Rogatice ove godine će iz budžeta opštine biti izdvojeno 126.000 KM, potvrđeno je Srni u Savjetovalištu za budžetske korisnike i lokalni razvoj te opštine.

Načelnik opštine Milorad Jagodić rekao je Srni da će se voditi računa da nijedna marka ne bude potrošena u nešto od čega sportisti neće imati koristi.

„Dobijena sredstva će se trošiti na plaćanje najneophodnijih troškova oko takmičenja – osiguranje sportista, prevoz na takmičenja registrovanim auto-prevoznicima, troškovi utakmica“, naveo je Jagodić.

On je dodao da bi rukovođenje klubovima trebalo da bude na amaterskoj osnovi, a da u njihov rad treba uključiti i roditelje djece – članova klubova, te nastojati da se dio sredstva za finansiranje obezbijedi putem sponzorstava.

Jagodić kaže da je opredjeljenje lokalne uprave da se u sportske kolektive i društva, od članstva do struke, uključuju isključivo oni koji su rođeni i žive na području opštine, bez obzira na rezultate i takmičarske nivoe na kojima nastupaju, o čemu će voditi računa Centar za kulturu i sport.

Od 10 klubova i dva sportska društva na području opštine Rogatica najviše sredstava izdvojeno je za Fudbalski klub „Mladost“ koji se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske grupa Istok – 47.800 KM.

Predsjednik kluba Željko Ćuzulan rekao je da su pripreme za novu sezonu već počele, te da je poslije prozivke na spisku 30 fudbalera.

Prema njegovim riječima, klub nije napustio niko od igrača koji su igrali u jesenjem dijelu prvenstva, a u proljećnom će im se priključiti nekoliko igrača iz omladinskog pogona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments