Za osam projekata nevladinih organizacija izdvojeno 27.000 KM

0
Za osam projekata nevladinih organizacija izdvojeno 27.000 KM

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima osam nevladinih organizacija i udruženja građana iz ove lokalne zajednice za finansiranje projekata i programa, za koje je obezbijeđeno 27.000 KM.

Ćosić je rekao da je zadovoljan saradnjom sa organizacijama i udruženjima građana, istakavši da su oni odgovorni i da ispunjavaju sve ciljeve zbog kojih su i osnovani.

“Mislim da je uspjeh koji ostvarujemo u postizanju rezultata pravi primjer saradnje vladinog i nevladinog sektora”, istakao je Ćosić.

On kaže da je opština do ove godine imala praksu da iz budžeta, kroz grantove, finansira veliki broj nevladinih organizacija iz ove lokalne zajednice i grada, ali da tako nisu imali dovoljno kontrole nad projektima, pa su ove godine prvi put raspisali javne konkurse.

“Predajom i analizom dokumentacije postići ćemo veći stepen saradnje sa nevladinim organizacijama na realizaciji njihovih projekata. To će povećati odgovornost i sa naše i sa njihove strane, što će dovesti do krajnjeg cilja – da korisnici tih projekata budu zadovoljniji”, naglasio je Ćosić.

On je rekao da je bilo prijava koje nisu zadovoljile uslove, te da će sa tim udruženjima i organizacijama opština sarađivati na drugi način, tako što će ih finansirati iz nekih drugih izvora.

Prema njegovim riječima, punjenje budžeta opštine Istočno Novo Sarajevo je zadovoljavajuće, te očekuje da će u drugoj polovini godine taj trend, koji se prvenstveno ostvaruje kroz prodaju zemljišta i naplatom rente, biti povećan.

“Ove godine imamo veliko interesovanje za izgradnju poslovnih i stambeno-poslovnih objekata i to je ono što nam daje nadu da će nam se budžet i povećati, a samim tim jedan broj potreba nevladinih organizacija zadovoljiti i da će se projekti koje oni kandiduju biti sprovedeni”, rekao je Ćosić.

Predstavnik Udruženje građana “Ženski interaktivni ruralni centar” Snježana Rosuljaš rekla je da je ova organizacija dobila sredstava za projekat povećanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje u Istočnom Novom Sarajevu, izrazivši zahvalnost što opština podržava aktivnosti nevladinih organizacija.

Ona je dodala da će projekat biti realizovan u narednih šest mjeseci, a ciljne grupe su im nezaposlene žene iz seoskih područja opštine Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments