Za osam mjeseci 362 saobraćajne nezgode

0
Broj saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima manji za 10 odsto

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik u proteklih osam mjeseci dogodile su se 362 saobraćajne nezgode, od kojih je šest bilo sa smrtnim ishodom, 33 sa teško povrijeđenim i 83 sa lakše povrijeđenim.

U 240 saobraćajnih nezgoda pričinjena je materijalna šteta na vozilima.

Policijska uprava Zvornik, povodom obilježavanja Evropskog dana bez poginulih u saobraćaju, apeluje da se svi građani pridržavaju odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja, da bi vlastitu i sigurnost drugih podigli na viši nivo, saopšteno je danas iz ove uprave.

Pripadnici Policijske uprave, u okviru Evropske sedmice mobilnosti, koja se obilježava od 16. do 22. septembra, preduzimaju pojačane aktivnosti u saobraćaju radi poboljšanja sveukupne bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici će pojačano kontrolisati saobraćaj, posebno brzinu kretanja vozila, poštivanje odnosa vozač-pješak, te sankcionisati nepropisno parkiranje vozila, posebno u zonama škola i pješačkih prelaza.

Policija će, u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, održati edukativno predavanje i podjelu letaka za učenike osnovnih škola u Zvorniku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare