Za opremanje Zavoda obezbijeđeno 2.150.000 KM

0

SOKOLAC – Zamjenik ministra pravde BiH Srđan Radulj i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarali su danas o nabavci opreme za Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu, za šta je švajcarska Vlada obezbijedila 2.150.000 KM donatorskih sredstava.

Radulj je na sastanku na Sokocu istakao da je ovo ministarstvo obavezno da u što skorije vrijeme obavijesti institucije Savjeta Evrope o provedenim mjerama i nabavci opreme za početak rada Zavoda za forenzičku psihijatriju, te izrazio nadu da bi do kraja godine prvi pacijenti trebalo da budu smješteni u ovu zdravstvenu ustanovu.

Prema njegovim riječima, za početne aktivnosti rada Zavoda za forenzičku psihijatriju trebalo bi obezbijediti dodatnih milion KM za lične dohotke zaposlenih, potrošni materijal, lijekove, hranu i drugo.

Bjelica je rekao da će ovaj zavod raspolagati sa oko 200 kreveta, da bi bilo zaposleno oko 120 radnika, od čega bi 70 odsto bili zdravstveni radnici, dok bi ostatak činilo tehničko osoblje.

On je napomenuo da će iz postojećih sokolačkih zdravstvenih ustanova, Doma zdravlja i Psihijatrijske klinike, određen broj zdravstvenih radnika biti preraspoređen u ovaj zavod.

U ovu zdravstvenu ustanovu biće smješteni pacijenti iz Republike Srpske i Federacije BiH, a u početku bi bilo smješteno oko 168 pacijenata.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare