Za opremanje bolnice Kasindo sedam miliona KM

0

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, uz pomoć Vlade RS, ove godine je obezbijedilo sedam miliona maraka za rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje Kliničkog centra Kasindo, izjavio je juče resorni ministar Ranko Škrbić.

– Danas sam u posjeti bolnici „Kasindo“ jer želim da se uvjerim u realizaciju projekta opremanja bolnica u RS, koji je Vlada RS pokrenula prošle godine pod nazivom „Koreja 2“, sa ciljem doniranja specijalističke opreme poput magnetne rezonance, ultrazvučnih aparata, mamografa, anesteziološke opreme i slično – rekao je Škrbić. Prema njegovim riječima, vrijednost ovog dijela opreme iznosi četiri miliona 750.000 maraka, za magnetnu rezonancu obezbijeđena su dva miliona maraka, dok je za potrebe anesteziološke službe izdvojeno oko 920.000 maraka.

– Ukupna finansijska podrška Kliničkom centru „Kasindo“ iznosi oko pet miliona 680.000 maraka za dijagnostičku i anesteziološku opremu, koja bi trebalo da bude realizovana do kraja avgusta – precizirao je Škrbić i dodao da je resorno ministarstvo planiralo da posredstvom druge kreditne linije nabavi CT aparat koji košta najmanje 1,2 miliona maraka, pa će ukupna izdvajanja za KC „Kasindo“ iznositi sedam miliona maraka. Direktor KC „Kasindo“, Siniša Zubić, zahvalio je na doniranoj opremi koja će unaprijediti rad u toj zdravstvenoj ustanovi i smanjiti liste čekanja za određene specijalističke pretrage. Prema njegovim riječima, strateški cilj menadžmenta KC „Kasindo“ jeste izgradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu. Prema planovima, izdvajanja Vlade RS za sve bolnice u Srpskoj do kraja ove godine dostići će 45 miliona maraka.

(Fokus)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare