Za održavanje Vojničkog groblja „Mali Zejtinlik“ 70.000 KM

0
Za održavanje Vojničkog groblja

ISTOČNO SARAJEVO – Nacrtom budžeta Grada Istočno Sarajevo za 2018. godinu planirano je da bude obezbijeđeno 50.000 KM za održavanje Vojničkog spomen-groblja `Mali Zejtinlik` na Sokocu, jednog od najvažnijih spomen – obilježja iz odbrambeno-otadžbinskog rata, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Vyković je dodao da je planirano i izdvajanje 20.000 KM za investicije jer je, kako je naglasio, potrebno realizovati neke projekte da bi taj prostor bio kompletiran.

„Grad planira da izdvoji i 30.000 KM za nastavak izgradnje spomen-obilježja na Veljinama, za šta će i opština Istočna Ilidža izdvojiti određena sredstva“, rekao je Vuković novinarima u pauzi današnje sjednice Odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, sredstva su planirana i za izradu projektne dokumentacije za Muzej odbrambeno-otadžbinskog rata 1992 – 1995. godine koji će, najvjerovatnije biti izgrađen na Palama, rodnom mjestu Republike Srpske.

„Nakon dugih analiza u gradu Istočno Sarajevo i sa Boračkom organizacijom došli smo do zaključka da se mora pristupiti izradi projektne dokumentacije da bi znali šta želimo i koliko bi novca to zahtijevalo“, rekao je Vuković.

On kaže da je za tu namjenu planirano 10.000 KM i te da će sa prvim proljećnim danima biti raspisan konkurs za izbor firme koja može da uradi kvalitetan projekat za muzej na Palama.

Vuković je naglasio i da grad Istočno Sarajevo vodi brigu o boračkoj populaciji, te da se s pravom može ocijeniti da je dobar, pošten i zadovoljavajući odnos organa Boračke organizacije i rukovodstva grada.

On je naveo da gradske vlasti redovno izdvajaju sredstva za dopunska prava boraca koja će, kao i ove, u narednoj godini iznositi 150.000 KM.

„Planirana sredstva i isplate borcima kojima je to najpotrebnije vrše se u skladu sa procjenama komisija opštinskih boračkih organizacija i sve što je planirano Grad i realizuje“, naveo je Vuković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments