Za obnovu fasada i krovova 29.000 KM

0

MILIĆI – Oko 29.000 KM biće uloženo u obnovu fasada na četiri stambene zgrade u centru Milića, u okviru programa obnove i rekonstrukcije fasada i krovova zgrada koji je pokrenula opština Milići, uz učešće zajednica etažnih vlasnika i drugih zainteresovanih subjekata, rekao je danas Srni zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić.

On je naveo da je obnova fasada na stambenim zgradama u Ulici Vojina Savića i kod Trga rudara u toku, te da su objekti izabrani javnim pozivom koji je raspisala opština Milići.

Prema njegovim riječima, u finansiranju radova opština učestvuje sa 50 odsto, „Boksit“ sa 30 odsto, a kompanija „Mileks“ i zajednice etažnih vlasnika sa po 10 odsto.

„Mislim da je ovo veoma dobar projekat koji će doprinijeti ljepšem izgledu grada, posebno ako se ima u vidu da su ove najstarije zgrade u Milićima i da su bile prilični oronule“, rekao je Savić.

Opština Milići rapisala je još jedan javni poziv za obnovu krovova na zgradama u urbanom dijelu Milića.

„Tri od pomenute četiri zgrade prošle su ovaj javni poziv. Kod dvije zgrade se radi o potpunom pokrivanju, dok se kod jedne radi o zamjeni oluka i potkova“, rekao je Savić.

On je dodao da je u javnom pozivu predviđeno da stanari zgrade koji traže podršku za obnovu fasade ili krova moraju da imaju konstitusanu i registrovanu zajednicu etažnih vlasnika, te da su saglasni da participiraju i finansiranju radova.

Radove izvode lokalne zanatske firme, a planirano je da budu završeni do kraja septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare