Za MOSI prijavljeno 27 opština

0

SOKOLAC – Na Međopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ koje će na Sokocu biti održane od 3. do 7. jula učestvovaće 2.050 sportista iz 27 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH, rekla je predsjednik Skupštine 56. MOSI Bojana Marković.

Ona je rekla novinarima da ima i deset prijava za Para-MOSI na kojima će se takmičiti lica sa invaliditetom.

„Sokolac spremno dočekuje predstojeće sportske igre, uz sadržaje neophodne za bezbjednost, smještaj i ishranu sportista i sportskih radnika“, istakla je Markovićeva, nakon današnje skupštine MOSI na Sokocu.

Glavni rukovodilac takmičenja na 56. MOSI Miroslav Ristović rekao je Srni da se na ove igre „Sokolac 2019“ nije prijavilo 12 opština koje su učestvovale na ranijim, te da razlog za sada nije poznat.

On je naveo da je nakon današnjeg žrijebanja utvrđeno da će se u odbojci takmičiti četiri muške i 17 ženskih ekipa, u košarci 12 muških i šest ženskih ekipa, u rukometu 12 muških ekipa.

U fudbalu će se takmičiti 13 muških i pet ženskih ekipa, u malom fudbalu 15 muških ekipa, u stonom tenisu 10 muških i sedam ženskih ekipa, u odbojci na pijesku četiri muške i 10 ženskih ekipa, te sedam muških ekipa u tenisu.

Predsjednik Stalnog komiteta MOSI Dejan Elez rekao je Srni da će u privatnom smještaju biti 700 ležajeva, dok će 1.000 sportista biti smješteno u objektima Osnovne i Srednje škole na Sokocu.

On je naveo da će se na ovoj sportskoj manifestaciji od 3. do 7. jula sportisti takmičiti u manje od 15 disciplina.

Elez je naglasio da će biti proglašeni ekipni pobjednici na Para-MOSI, a ne pojedinačno kao što je bilo na prethodnih pet igara, od kada je dodatno uvedeno ovo takmičenje.

Sokolac na Međuopštinsmim omladinskim sportskim igrama učestvuje od 1987. godine i prvi put je bio domaćin ove manifestacije 2011. godine kada su održane 48. MOSI.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare